N i e u w s
B e z o e k, verhuis
T i p s
W T W  filters
V e i l i g h e i d
C o n t a c t

 T I P S   voor  bewoners (en voor door hen ingehuurde verhuizers en klussers) (2 okt.)

 

Hoe bereikt u ons?

U kreeg een uitnodiging om deel te nemen in een Whatsapp-groep Jozefhof Meldpunt. Daar kunt u belangrijke meldingen plaatsen die de VvE aangaan. Overige zaken kunnen in de groep Gezellig. Dan sneeuwen belangrijke meldingen niet onder.

Per e-mail is de reactietijd ongeveer .... uren op werkdagen.

VvE EigenaarsWhatsApp Jozefhof Meldpunt (alleen belangrijke meldingen)
VvE GarageWhatsApp Jozefhof Meldpunt (alleen belangrijke meldingen)
Storing of defect in de algemene ruimtes010 - 269 60 69 (bij voorkeur bellen tijdens kantooruren)
Calamiteiten010 - 269 60 69 (waterlekkage etc.)
Storing warm water (voor vloerverwarming en kranen)Vaanster (telefoonnr. staat op de zwarte kast)
Storing of defect in de woningVia meldformulier bij onderhoud van Wijnen en na de garantieperiode belt u een vakman naar keuze
Opgesloten in de liftDruk 5 sec. op de BEL knop en wacht af, er komt hulp
Overge liftstoringen010 - 269 60 69 (kantooruren) en tevens via de BEL knop; zet het ook op de WhatsApp-groep Meldpunt, dan weet iedereen ervan.

Fietsbaan storingen

Speedgate storingen

 

010 - 269 60 69 (bij voorkeur kantooruren)

Idem; Zie ook telefoonnummer op de garagekey; let op: er kunnen kosten worden berekend aan de aanvrager

U kunt de VvE Garage bereiken op nummer 06 1944 1383

 

   Noodgevallen: bel eerst 112   

 28 sept.

AED

De AED (cadeau van van Wijnen) hangt bij de ingang BG. Vroegtijdige inzet (binnen 6 minuten) is van groot belang. Het maakt niet uit wie de defibrillatie toepast. Na een korte training bent u als "leek" bevoegd. Zie www.hartstichting.nl/aed/wat-is-een-aed

Afval

Door Cyclus zijn containers geplaatst voor restafval en groenafval, niet voor papier. Er komt geen container voor papier in het gebouw. Volgens de afvalkalender van Cyclus worden de zakken met plastic, metaal en drankkartons wekelijks op donderdag opgehaald. Hang ze dus niet te vroeg buiten.

Badkamer droog

 Bij sommigen droogt de badkamer slecht. Het advies is om de deur gesloten te houden (voor de juiste circulatie), de wanden met een trekker af te nemen en de WTW box een tijd op de hoogste stand te zetten tot de wanden droog zijn.

Balkon

Een goede windhaak bij de balkondeuren ontbreekt. Of daarvoor een goed alternatief geleverd kan worden, wordt nog onderzocht. U kunt natuurlijk alvast deurstoppers aanschaffen, want het kan flink waaien. Gedacht kan worden aan een design deurstopper van canvas met zand van 2,5kg of meer en een functionele hoogte (deel wat tegen de balkondeur aan komt) van tenminste 16 cm toepassen.

Balkon stank

 De balkonafvoer is vreemd genoeg aangesloten op het riool. Als het daar naar rioollucht ruikt, dan kunt u er het beste een emmer water ingooien, zodat de grote stankafsluiter beneden gevuld is en het weer lekker Gouds ruikt.

Behangers

Voor de behangers: haal de thermostaten in de kamers en de intercom niet van de wand.

Boren en leidingen

En bij al het boren geldt: let op leidingen. Een goede leidingzoeker is belangrijk. Elektraleidingen lopen vaak van boven naar beneden en overige leidingen van onder naar boven.

Boren gevels

De voor- en achtergevels van het appartement zijn niet geschikt om gaten in te maken. Beschadig de folie die erachter zit niet. Lijmen op die wanden kan uiteraard wel. Bij het plafond aan de voorzijde zit een brede afwerklat waar je goed in kunt schroeven.

Boren in plaatmateriaal

Voor de bewoners die grenzen aan het noodtrappenhuis: de binnenmuur is van plaatmateriaal en heeft een brandscheidingsfunctie. Daarom mag er in deze muur alleen worden geboord met kleine goed afgedichte gaten. Gebruik zgn. paraplupluggen voor de kapstok. Vermijd boren zoveel mogelijk.

Boren kelder

Boren in de zachte wanden van de kelderbergingen blijft een hachelijke zaak. Gebruik liever houten of metalen stellingen die los kunnen staan en bevestig geen planken aan die muren waar iets zwaars op moet kunnen staan.

Boren plafond

Boor geen gaten voor schilderij-ophang-rails strak tegen het plafond in de binnenwanden, daar zit PUR-schuim. Gebruik de plafondrails of bevestig ze 3cm lager tegen de wand. Van de aannemer vernamen we dat de betonwanden meestal niet van PUR-schuim zijn voorzien.

Boren vloer

Boor en spijker niet in de vloer. Moet u in het plafond boren, ga dan niet dieper 4,5cm. Let dus op met een klopboormachine, want die gaat al gauw dieper. Detecteer met een leidingzoeker vooraf of er leidingen/betonijzer lopen.

Boren wanden

Sommige wanden in het appartement zijn 10cm dik. Boor dan niet dieper dan 7cm. De wanden tussen de kamers en de gang zijn slechts 7cm dik. Een gat boren van 5cm is dan het maximum.

Deur BG

 Als u de stekker trekt van de deur op de BG, dan werkt de intercom niet goed meer; dus a.u.b. na gebruik de stekker er weer insteken. Ziet u dat verhuizers/leveranciers dit vergeten, dan kunt u ook zelf de stekker terugsteken.

Deuren automaat

Open de elektrische deur met de drukknop. Wilt u hem kort vastzetten gebruik dan de deurkruk of trek de stekker eruit. Dit geldt ook voor de fietsdeur. De eerste deuren zijn helaas al defect geraakt. Uiteraard steekt u de stekker na gebruik er weer in. Ziet u foutief gebruik? Zeg er wat van, het scheelt honderden euro's.

Deuren groen kastje

 Bij de vluchtdeuren zit een groen kastje. Alleen in noodgevallen mag de noodknop gebruikt worden. Bij ongeoorloofd gebruik moet er speciaal iemand komen om het kastje te resetten.

Deuren op kier

Als een trappenhuisdeur niet goed sluit geeft u dat aub door op het meldpunt. Dit is van belang voor de brandveiligheid.

Fietsbaan

De fietsbaan is alleen voor fietsen. Boven zit een rode noodstop-knop. Alleen daarvoor. Mocht de baan niet werken dan kunt u proberen om met de vinger de rode knop naar u toe te trekken; ingeval iemand hem had ingedrukt. Werkt dat ook niet, maak dan als eerste een melding.

De hellingbaan op- en af fietsen lijkt handig, maar we zien velen de bovenkant net niet halen en slingeren; besef dat uw remmen naar beneden het wel goed moeten blijven doen.

Fietsrekken

 

Fietsrekken buiten voor bezoek: de gemeente zal die t.z.t. plaatsen bij de groene kast op het eind van de Dillenburgsingel. I.o.m. AM worden bij de trappen fiets-standaards gezet. De afstemming hierover loopt traag. In de tuin en op omliggende paden mogen geen fietsen, etc. worden geplaatst.

Garage in

Kunt u de garage niet in? Rij op tot aan het stoplicht. Werkt het nog niet? Wellicht is uw sleutel in de war; rij nooit achter een andere auto aan door de poort; vraag een buurman de auto op de uitrijdplaats te zetten en meld u met uw eigen key aan; zodra licht op groen dan naar buiten lopen via de open poort. Lukt het daarna weer niet, meld dan de storing en parkeer voorlopig buiten. Telefoonnummer staat op de key. Hieraan kunnen inzetkosten verbonden zijn.

Garage losplaats

Voor de verhuizers, leveranciers en bewoners is de nis bij de ingang van de lift gereserveerd voor laden en lossen. Bewoners houden deze plekken dus vrij. De vluchtdeur en de vloer onder het brandscherm moeten beslist vrij blijven.

Garage uit

Kunt u de garage niet uit? Rij via de rechter route tot op de detectielus en probeer opnieuw.

Garagepoort

Wacht bij de speedgate op het groene licht om onveilige situaties te voorkomen. De sluitende gate gaat alleen terug als de vertikale bumpers geraakt worden. Fietsen en lopen door de open gate verstoort het in/uitrijden van auto's. De key kan er door ontregeld raken. Op de key staat een telefoonnummer. Hieraan kunnen inzetkosten verbonden zijn.

Garantie apparatuur

 Als u een keuken van Bruynzeel heeft, vergeet u dan niet de apparatuur bij de fabrikant aan te melden? Bij Siemens krijg je dan 5 jaar garantie i.p.v. 2 als je tenminste 4 apparaten aanmeldt.

De WTW box met afstandbediening van Itho kan ook worden aangemeld op de site van Itho. 

Intercom

 Hinderlijk dat het belgeluid van de hoofddeur hetzelfde is als dat van uw eigen voordeur zodat bezoekers op de deur moeten kloppen omdat u denkt dat ze nog beneden staan? U kunt het zelf aanpassen. De keuze uit de beltonen is beperkt. Voor de liefhebbers:

Druk 6 sec lang op de sleuteltoets van uw intercom

Voor aanpassen van de beltoon van de benedendeur: druk 1x op de sleuteltoets

Druk op toets 1 om de verschillende beltonen te horen

Gechikte beltoon gevonden? Bevestig met toets 2

Systeem is weer gereed.

Druk 6 sec lang op de sleuteltoets van uw intercom

Voor aanpassen van de beltoon van uw etagedeur: druk 4 x op de sleuteltoets

Druk op toets 1 om de verschillende beltonen te horen

Geschikte beltoon gevonden? Bevestig met toets 2

Systeem is weer gereed.

Overigens: het volume van de beltonen kunt u aanpassen met het knopje aan de rechterzijkant.

Kelder stroom

De verlichting in de kelderbergingen werkt op 42Volt, u kunt hier niets op aansluiten. Stroompunten zijn er in de gang. 

Kelder stroom

Kort stroom in de kelder nodig? Vraag sleuteltje stopcontact te leen bij een lid van de VvE-eigenaars of via WhatsApp-groep Jozefhof Gezellig.

Lift defect

Lift defect? Nr. 1 op de storingslijst blijkt rommel in de goot van de deur te zijn. De vloer vrijhouden van rommel is de moeite waard, tenzij u van traplopen houdt. De liftdeuren zijn gevoelig. Als je er met karretjes etc. tegen aan stoot, gaat het snel mis. Gebruik de knop om de sluitende deur te openen en niet de beveiliging van de liftdeur. Als de groene knop niet brandt na indrukken, dan is de lift buiten werking. Kijk op het Meldpunt en bent u de eerste: meld het a.u.b.

Lift opgesloten

Zit u in de lift vast: druk 5 seconden op de alarmknop en wacht af; er komt hulp. Meld een liftstoring zodra die optreedt, ook met de alarmknop en geef het als eerste persoon door op het Meldpunt.

Luchtalarm

Bij Gouds luchtkwaliteitsalarm ("sluit ramen en deuren") kunt u de stekker uit de WTW box trekken. De luchtverversing stopt dan. Dat kan voor een ruim aantal uren geen kwaad.

Mobiele dekking

In de kelder is de mobiele dekking van de telecom providers zeer slecht. Spraakcontact is vaak niet mogelijk. Hier is helaas niets aan te doen. SMS komt meestal wel door. Bij een liftstoring doorgeven in de kelder kan dat een rol spelen.

Rookmelder woning

Bewaar het stofkapje van de rookmelder in de woning en dek deze tijdelijk af bij stoffige klusjes, waaronder zagen. Zie onder tabblad Veiligheid voor meer informatie.

Schade melden

Meld schade aan het gebouw direct aan de betreffende VvE. De secretaris zal betreffende mailtjes doorsturen naar de technische commissie en die zal kijken hoe er het best gehandeld kan worden.

Schade voorkomen

Een ieder is zelf verantwoordelijk voor het voorkomen van schade. Dat geldt niet alleen bij de verhuizing, maar ook bij andere werkzaamheden, nu en in de toekomst. Wees daarom alert en wijs onderaannemers er op zorgvuldig te handelen. Spreek de veroorzakers hier ook op aan. Vrijwel iedereen heeft wel een aansprakelijkheidsverzekering en goede bedrijven zijn over het algemeen voor dergelijke schade verzekerd.

Schoonmaak

De schoonmaak van de algemene ruimtes is begonnen. Het lijkt er op dat de galerijen minder vaak worden schoongemaakt dan de trapportalen bij de lift.

Scootmobielen

 Laden van hiervan kan via het VvE bestuur in de ruimte naast de lift. Een vraag op de WhatsApp-groep Jozefhoff Gezellig kan ook,

Sleutel

Een extra sleutel voor de hoofddeur en wellicht ook de fietsdeur kunt u bij het bestuur VvE-eigenaars bestellen. In onderzoek zijn elektronische sleutels, die goedkoper zijn bij vervanging en verlies. U kunt dus het beste nog even wachten. Meld verlies van een algemene sleutel wel aan de VvE's.

Stank woning

 In de technische ruimtes bevinden zich enkele (soms) ongebruikte sifons. Vul ze met een liter water en daarna een borrelglas slaolie. Doe er een plastic boterhamzakje op en een dop die je bij de bouwmarkt koopt. Geef de tip ook door aan uw buren. De truc met slaolie werkt ook voor de doucheafvoer als u weken lang afwezig bent.

Op verzoek zijn onder op deze pagina enkele verduidelijkende foto's geplaatst.

Straatnamen

Door de gemeente zijn straatnaambordjes aangebracht.

Tech ruimte condensatie

 We zien dat in de technische ruimte condensatie bij enkele leidingen optreedt. Dat is geen lekkage. Er onstaat wel een aardig plasje water op de vloer.

Thermostaat

Is al bekend dat de thermostaten in de overige kamers de temperatuur nooit hoger maken dan die in de woonkamer? En dat omschakelen van verwarmen naar koelen enkele uren duurt? Wie hier nog meer over wil weten, geeft maar even een seintje.

Thermostaat instellen 

 Als de bediening van de wandthermostaten niet duidelijk is, dan helpt dit filmpje (loopt langzaam).

Vaanster

 Vaanster levert warm en gekoeld water voor vloer en warm water voor de kraan. Er is een duidelijk filmpje wanneer Vaanster gebeld kan worden en wanneer dat niet helpt.

Veiligheidsplan 

Dit wordt na de verhuizingen opgepakt. Bij brand de lift niet gebruiken. Verken alvast het noodtrappenhuis. Controleer of de deuren die bij brand automatisch sluiten, door u kunnen worden geopend. Kost het teveel kracht, dan kunt u dat doorgeven op het meldpunt.

Ventilatie

Als u de ventilatiepunten er af haalt om schoon te maken of te stellen, markeer de bovenring dan, want die moet er onder dezelfde hoek weer opgezet worden.

Vloer leggen

Wijs degenen die de vloerbedekking leggen erop dat u niet wilt dat de zwevende vloer verbinding maakt met de wanden vanwege contactgeluid. Hang plinten zwevend op of gebruik dempingstrips.

Wasmachine

De aannemer beveelt aan om onder de wasmachine een lekbak te plaatsen. Vaak heeft de machine wel een waterslot, maar bij een lek in de trommelkast loopt er toch een aantal liters water uit.

WTW bediening

 

Als de WTW box tijdelijk geen stroom heeft gehad, dan kan de afstandsbediening weer gekoppeld moeten worden. Dat doet u nadat de stroom er weer op is gezet, door direct daarna 2 diagonaal tegenover elkaar liggende knoppen op de afstandbediening in te drukken. De box hoort u dan even sneller lopen.

WTW box

Als u de twee filters van de WTW box voorzichtig stofzuigt, let er dan op dat ze er op dezelfde wijze weer ingaan. De filters kunnen verschillen. Trek wel eerst de stekker uit het apparaat. 3 maanden na oplevering is het beste om de bouwfilters te  vervangen door een ander type. Het advies is F7. Dat zijn dikkere filters. De VvE onderzoekt of er genoeg belangstelling is om ze collectief in te kopen tegen gereduceerd tarief. Op de ALV meer info. Aanmelden kan nu al via de WhatsAppgroep Jozefhof Gezellig.

Hier is een handig instructiefilmpje te zien. Eventueel kunt u de vuil-filter-indicatie resetten door op de afstandsbediening 2 naast elkaar liggende knoppen in te drukken. Als het gele lampje elke seconde knippert, dan is het filter echt aan vervanging toe.

 WTW onderhoud

Itho meldt:  De HRU ECO 350 behoeft weinig onderhoud. In de regel is een
jaarlijkse inspectie voldoende en bij normaal gebruik dienen de
waaiers eens in de 4 jaar te worden gereinigd. De bypass-, vorstklep
en de temperatuursensoren kunnen eens in de paar jaar worden
gereinigd (afhankelijk van de omgeving waarin het toestel is
geplaatst). De onderdelen zijn eenvoudig en snel bereikbaar en
kunnen met stofzuiger worden gereinigd.
Onder normale condities en bij gebruik van de juiste filters is het
reinigen van de warmtewisselaar niet nodig.
Eens in de circa 8 jaar moet het gehele ventilatiesysteem worden
gecontroleerd en gereinigd.
Voor de gebruiker is het onderhoud beperkt tot het droog reinigen
(stofzuiger) of vervangen van de filters.

WTW fluit

  Als de grijze afvoer van de WTW een fluitend geluid maakt in de technische ruimte, neem dan contact op met de aannemer.

WTW nachtstand

 Het officiële advies is om de WTW bij bewoning door 2 personen op stand 2 te zetten. Uit CO2 metingen blijkt dat stand 1 voldoende is. Uiteraard kan dit per gezin verschillen. Als komende winter de metingen anders uitpakken, melden we dat. Wel is duidelijk dat met 2 personen in de slaapkamer, raam en deur dicht (wie wil dat?) op stand laag, het CO2-gehalte te hoog wordt.

    Geen antwoord op je vraag gevonden? Geef het maar door.

 


 Verzoek tot herstel formulier

Kopieer dit blok in je e-mail aan onderhoud.west at vanwijnen . nl

(let op: at = @ en verwijder spaties)

In te vullen door bewoner:
Bouwnummer (indien bekend) : ……
Naam : ....
Adres : Jozefhof ....
Postcode : 2805 PX....
Woonplaats : Gouda
Telefoonnummer privé : 0...
Telefoonnummer werk : 0...
Mobielnummer : 06-...
 
Korte omschrijving: (1 herstelverzoek per formulier)
(Indien mogelijk een foto van het probleem meezenden)
....

 

 
Plaats : ...
 
Datum : ....

Handtekening  : ...

---------------------------------------------

 

 Toelichting stankoverlast die enkelen ondervinden

In de technische ruimte bevinden zich 3 afvoeren.

- een voor de wasmachine,

- een voor de overstort van de zwarte Vaansterkast en

- een voor de overstort van de grote witte WTW unit.

 

Als u de wasmachineafvoer gebruikt, zal de sifon gevuld zijn en zal de stankafsluiter zijn werk doen.

Gebruikt u hem niet, vul de sifon met een liter water en daarna een borrelglas slaolie en sluit de pijp met een afsluitdop van de bouwmarkt.

Hieronder de overstortafvoer van de zwarte Vaansterkast. 

Vul dit voorzichtig met een liter water en daarna een borrelglas slaolie. Dan werkt de stankafsluiter goed. Naa een aantal weken herhalen kan nodig zijn.

 

Hieronder een foto van de afvoer van de witte WTW unit. 

De unit produceert te weinig water om de stankafvoer zijn werk te kunnen laten doen. U kunt er echter niet bij want de afvoerpijp loopt door in de unit.  Ruikt het daar toch onfris, dan moet in de afvoerpijp boven de sifon een Y stuk met mof worden gezet. U vult de sifon dan via het open deel van het Y stuk. Weer een liter water erin en daarna een borrelglas slaolie en de sifon doet zijn werk. Na een aantal weken herhalen kan nodig zijn.

Op onderstaande foto is te zien dat in dit voorbeeld de wasmachineafvoer op het Y-stuk is gezet. U kunt er ook de afvoer van de droger op zetten.

 

Het bovenste deel is de mof (schuifstuk met rubber ringen).

Het middelste deel is het Y-stuk (gelijmd).

Het onderste deel is de bestaande sifon.

 <<>>

 

 

 

 


Top